måndag 14 maj 2012

Hemlagad Vaniljsås

Varför köpa pulversås eller färdig i paket när du kan göra en själv? På nästan samma tid och kostnad! Sen att köpes varianterna inte ens spelar i närheten av samma division som denna gör inte saken sämre, för när du väl provat denna vill du inte gå tillbaka till köpes träsket! ;-)

IMG_20120505_181134

Ingredienser:
1 mjuk vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 äggulor
2 msk florsocker

Gör så här:
Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Häll på 0,5 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och och ta upp vaniljstången.
Rör ihop äggulorna med florsockret.
Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
Vispa resten av grädden så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.

Inga kommentarer: